Как да изключите географското маркиране за снимки на iPhone и iPad

По подразбиране iPhone записва вашата информация за местоположението на снимки, които правите с помощта на камерата на вашия iPhone. Въпреки това е лесно да изключите географското маркиране за снимки на iPhone и да предотвратите записването на информация за местоположението ви върху снимки.

Изключете географското маркиране за снимки на iPhone и iPad

Изключете географското маркиране за снимки на iPhone и iPad

Функцията за географско маркиране, налична на повечето смартфони, добавя местоположение, дата и друга информация към снимки и видеоклипове.



Информацията за местоположението се съхранява в данните EXIF ​​(сменяем файл с изображения) на снимката, заедно с други подробности като дата, час, модел и марка на камерата, скорост на затвора, фокусно разстояние, ISO скорост и друга информация.

Информацията за местоположението, както е записана на снимките, е точна, с точно посочване географско местоположение на мястото, където е направена конкретна снимка.

В случай, че сте загрижени за това, можете или да изключите напълно географското маркиране за снимки, или селективно да активирате или деактивирате геомаркирането за снимки на вашия iPhone.

1. Изключете напълно географското маркиране за снимки на iPhone

Следвайте стъпките по-долу, за да изключите географското маркиране за снимки на iPhone или iPad.

1. ОтворетеНастройкина вашия iPhone> превъртете надолу и натиснетеповерителност.

Възможност за поверителност на iPhone

две. На екрана за поверителност натиснетеУслуги за местоположение.

Опция Location Services на екрана за поверителност на iPhone

3. На екрана Услуги за местоположение превъртете надолу и натиснетеКамера.

Опция на камерата на екрана за настройки на услугите за местоположение на iPhone

Четири. На следващия екран натиснетеНикогаза да изключите напълно географското маркиране за снимки на вашия iPhone.

Изключете услугите за местоположение за приложението Camera на iPhone

Тази настройка ще предотврати записването на географски тагове върху всички снимки и видеоклипове, които правите с помощта на камерата на вашия iPhone.

2. Селективно активирайте или деактивирайте географското маркиране за снимки на iPhone

Вместо да деактивирате напълно географското маркиране за снимки, можете да направите приложението Camera на вашия iPhone, за да ви подкани да активирате или деактивирате информацията за местоположението за всеки отделен случай.

1. Отидете наНастройки>Общи>превъртете надолу и натиснетеНулиране.

Нулирайте опцията на екрана с общи настройки на iPhone

две. На екрана за нулиране натиснетеНулирайте местоположението и поверителносттаопция.

Нулирайте настройките за местоположение и поверителност на iPhone

3. Ако бъдете подканени, въведете вашияПаролаза да направите тази промяна.

Горните стъпки ще нулират настройките за местоположение и поверителност за всички приложения на вашия iPhone.

Сега, когато използвате камерата на вашия iPhone, ще бъдете подканени да активирате или деактивирате информацията за местоположението, всеки път, когато отворите приложението Camera на вашия iPhone.

Забранете достъпа на камерата на iPhone до вашата информация за местоположението

Свързани