Как да спрем Facebook да има достъп до iPhone контакти

Ако използвате Facebook или Facebook Messenger App, най-вероятно Facebook има неограничен достъп до вашия списък с контакти. Ако това ви притеснява, е възможно в бъдеще да изтриете информацията си от сървърите на Facebook и да спрете Facebook от достъп до iPhone контакти.

Спиране на Facebook от достъп до iPhone контакти



Спиране на Facebook от достъп до iPhone контакти

Когато изтеглите и инсталирате Facebook на iPhone, ще бъдете подканени да предоставите на Facebook достъп до вашите контакти.



След като Facebook има достъп до вашия списък с контакти, той качва тези данни на своите сървъри и започва да използва тази информация, за да предложи приятели на вашите приятели.

Това наистина става досадно, когато започнете да виждате случайни хора като вашия фризьор, водопроводчик, вашия бизнес и професионални сътрудници, които се появяват като предложени приятели във Facebook Feeds.



Освен тази неприятност, може да искате да предотвратите възможността за Facebook събиране на контакти поради своята съмнителни мерки за защита на данните което привлече 5 милиарда долара FTC наказание.

как да изтриете и преинсталирате

Ще трябва да преминете през следните 3 стъпки, за да премахнете данните си от контакти от сървърите на Facebook и да предотвратите достъпа на Facebook до вашите контакти в бъдеще.

  1. Изтрийте данните си от контакти от Facebook сървъри
  2. Спрете на приложението Facebook достъп до вашите контакти
  3. Спрете на приложението Facebook Messenger достъп до контактите на iPhone
  4. Спрете Facebook Messenger от автоматично синхронизиране на iPhone контакти

Свързани: Може да искате да спрете собствеността на Facebook WhatsApp от споделяне на телефонния ви номер с Facebook .



1. Премахнете данните от контактите си от сървърите на Facebook

Първата стъпка е да премахнете информация за вашите контакти, която Facebook може вече да е качила на своите сървъри.

1. ОтворетеСафарибраузър и посетете Страница на Facebook Contacts Manager

как да напишете символа на търговската марка на iphone

две. Влезте във Facebook, като въведетеИмейл адрес(или телефонен номер) иПароласвързани с вашия акаунт във Facebook.

3. След като влезете в системата, ще качите на страницата „Качване и управление на вашите контакти“. Просто кликнете върхуИзтриване на всичкибутон за изтриване на информация за вашите контакти от сървъри на Facebook.

Изтрийте всички синхронизирани контакти на iPhone от Facebook

Четири. В изскачащия прозорец за потвърждение щракнете върхуИзтриване на всичкиопция за потвърждение.

5. Уверете се, че сте излезли от вашияФейсбук профил.

2. Спиране на Facebook от достъп до вашите контакти на iPhone

След изтриване на информация от сървъри на Facebook, можете да следвате стъпките по-долу, за да спрете Facebook от достъп до контактите на iPhone.

1. ОтворетеНастройкина вашия iPhone> превъртете надолу и натиснетеFacebook.

как да създам група на android

Раздел Facebook Settings на iPhone

две. На следващия екран преместете превключвателя доКонтактив положение OFF.

Деактивирайте достъпа на Facebook до контакти на iPhone

Това ще попречи на Facebook да осъществи достъп до вашия списък с контакти на iPhone.

3. Спиране на Facebook Messenger от достъп до iPhone контакти

Ако използвате приложението Messenger на Facebook, трябва също да предотвратите достъпа на това приложение до вашия списък с контакти на iPhone.

1. Отидете наНастройки>поверителност>Контакти.

можете ли да правите безплатни обаждания на WhatsApp

Раздел Контакти на екрана за поверителност на iPhone

две. На екрана с контакти превключетеИЗКЛЮЧЕНОпревключвателят доПратеник.

Деактивирайте Facebook Messenger от достъп до контакти на iPhone

С тези стъпки сте забранили на Facebook Messenger достъп до вашите контакти на iPhone.

най-доброто приложение за таймер на камера за iphone

4. Спрете Facebook Messenger от автоматично синхронизиране на iPhone контакти

Също така трябва да попречите на приложението Facebook Messenger да качва автоматично информация за контакти на сървърите на Facebook.

1. ОтворетеFacebook Messengerи докоснетеАзраздел в долното меню.

Разделът Me в приложението Facebook Messenger

две. На следващия екран натиснетеХора.

Раздел Хора в приложението Facebook Messenger на iPhone

3. На екрана Хора преместете превключвателя доСинхронизиране на контактида сеИЗКЛЮЧЕНОпозиция.

Деактивирайте приложението Facebook Messenger от синхронизиране на контакти на iPhone

часовници за iphone 6

Четири. В изскачащия прозорец за потвърждение натиснетеСпрете синхронизиранетоза да потвърдите.

Забележка: Важно е да спрете както Facebook, така и Facebook Messenger App да имат достъп до iPhone контакти.

Свързани