Как да премахна акаунт в Microsoft от компютър с Windows 10

Ако вече не искате да използвате акаунт в Microsoft за влизане в компютъра си, можете да премахнете акаунта на Microsoft от компютър с Windows 10, като използвате два различни метода, както е предвидено по-долу.

Премахване на акаунт в Microsoft от компютър с Windows 10



Премахнете акаунта на Microsoft от компютър с Windows 10

Можете да влезете в компютър с Windows, като използвате акаунт на Microsoft (имейл имейл) или локален потребителски акаунт.



Влизането в компютър чрез акаунт в Microsoft предоставя определени предимства, които не са достъпни за локалните потребителски акаунти.

Например, използването на акаунт в Microsoft ви позволява отдалечено да излезете от компютър, дистанционно заключване на компютър , синхронизиране на настройки на множество устройства и настройка Намери моето устройство за да намерите вашия компютър, ако се загуби или открадне.



Ако обаче предпочитате да използвате локален потребителски акаунт, можете или да изтриете акаунта на Microsoft от вашия компютър, или да превключите от Microsoft към локален потребителски акаунт.

Разлика между превключване и изтриване на акаунт в Microsoft

Преминаването от Microsoft към локален потребителски акаунт премахва акаунта на Microsoft от вашия компютър и ви позволява да влезете с помощта на нов локален потребителски акаунт.

Ще имате достъп до всичките си файлове, снимки и данни, само приложенията, свързани с вашия акаунт в Microsoft, ще изискват да влезете с вашия акаунт в Microsoft.



Докато акаунтът в Microsoft ще бъде премахнат от компютъра, вашите данни, файлове, настройки и история на търсенето ще останат свързани с вашия Microsoft.

За сравнение, изтриването на акаунт в Microsoft ще премахне всички данни, свързани с вашия потребителски акаунт в Microsoft, включително всички файлове на работния плот, документи, снимки, музика, снимки и папката за изтегляне.

Следователно, ако имате някакви важни данни, можете или да прехвърлите данните на външно устройство за съхранение, или да копирате данните на друго място на вашия компютър.

1. Превключете от Microsoft към локален потребителски акаунт в Windows 10

Следвайте стъпките по-долу, за да превключите от Microsoft към локален потребителски акаунт в Windows 10

1. ОтворетеНастройки> кликнете върхуСметки.

Опции за акаунти на екрана с настройки на Windows

две. На екрана Акаунти кликнете върхуВашата информацияв левия прозорец и след това щракнете върхуВместо това влезте с локален акаунт.

Влезте с опция за локален акаунт в Windows 10

3. На следващия екран въведетеПаролаза вашия акаунт в Microsoft и кликнете върхуСледващия.

Проверете текущата парола на потребителския акаунт в Windows 10

Четири. На следващия екран въведетеПотребителско имеиПаролаза вашия нов локален потребителски акаунт и кликнете върхуСледващия.

Въведете потребителско име и парола за локален потребителски акаунт

5. Накрая кликнете върхуИзлезте и завършетеда излезете от акаунт в Microsoft и да преминете към локален потребителски акаунт.

Превключете към локален потребителски акаунт в Windows 10

След тези стъпки ще можете да влезете в компютъра си чрез локален потребителски акаунт и акаунтът в Microsoft ще бъде премахнат от вашия компютър.

2. Изтрийте акаунт в Microsoft от компютър с Windows 10

Този метод изисква да излезете от акаунт в Microsoft (ако сте влезли в системата) и да влезете в локален потребителски акаунт с администраторски права.

Ако нямате локален потребителски акаунт, можете да се обърнете към това ръководство: Как да създадете локален потребителски акаунт в Windows 10 .

1. ОтвориНастройки> кликнете върхуСметки.

Опции за акаунти на екрана с настройки на Windows

две. На екрана Акаунти кликнете върхуСемейство и други хора>Майкрософт акаунт>Премахванебутон.

Премахнете опцията за потребителски акаунт в Windows 10

Забележка: Потребителският акаунт, в който сте влезли в момента, не се показва в списъка с акаунти.

3. На следващия екран кликнете върхуИзтрийте акаунт и даннибутон.

Изтриване на потребителски акаунт и данни на Microsoft от компютър с Windows 10

Както бе споменато по-рано, всички данни в този акаунт ще бъдат изтрити и акаунтът в Microsoft ще бъде премахнат от вашия компютър.

Свързани