Как да ограничите или спрете Twitter да използва клетъчни данни на iPhone

По-долу ще намерите стъпките за ограничаване или напълно спиране на използването на Twitter Клетъчни данни на iPhone , в случай че сте загрижени за прекомерното количество клетъчни данни, консумирано от това популярно и пристрастяващо приложение за социални медии на вашия iPhone.

Ограничете или спрете Twitter да използва клетъчни данни на iPhone

Използване на клетъчни данни от Twitter на iPhone

По принцип Twitter е проектиран да захранва постоянно своите потребители с актуална и актуална информация. Поради тази причина приложението Twitter има вградена тенденция да поддържа постоянна връзка със своя родителски сървър, за да предостави свежа и актуална информация на своите потребители.



Тази натрапчива тенденция на приложението Twitter да опреснява и актуализира информацията си може в крайна сметка да отнеме много клетъчни данни на вашия iPhone. Това може да се случи, дори когато не използвате активно приложението Twitter.

За щастие можете да предприемете определени мерки за ограничаване на използването на клетъчни данни от Twitter на вашия iPhone. В случай, че е необходимо, можете дори да ограничите Twitter само до WiFi мрежата на вашия iPhone и напълно да попречите на Twitter да използва скъпите ви клетъчни данни.

Спрете Twitter да използва клетъчни данни на iPhone

Следвайте стъпките по-долу, за да ограничите Twitter само до WiFi мрежата на вашия iPhone. Това ще попречи на Twitter да използва клетъчни данни на вашия iPhone. Twitter ще актуализира информацията си само когато вашият iPhone е свързан с WiFi мрежа.

1. От началния екран на вашия iPhone натиснетеНастройки.

две. На екрана с настройки натиснетеКлетъчни.

Клетъчна опция на iPhone

3. На екрана Cellular превъртете надолу и превключетеИЗКЛпревключвателят доTwitter(Вижте изображението по-долу)

Деактивирайте Twitter от използването на клетъчни данни на iPhone

Това напълно ще отреже Twitter от използването на клетъчни данни на вашия iPhone. Приложението Twitter на вашия iPhone ще има достъп до интернет само когато вашият iPhone е свързан с WiFi мрежа.

Въпреки че тази опция е екстремна, тя е доста полезна при обстоятелства, когато се доближавате до вашата граница на данни или когато пътувате в чужбина и не искате да претърпите прекомерно Роуминг на данни и такси за пренос на данни.

сири как ме наричаш

Намалете използването на клетъчни данни от Twitter на iPhone

Във втората опция се опитваме да поддържаме Twitter свързана с клетъчната мрежа на вашия iPhone, като същевременно намаляваме използването на данни, като намаляваме някои функции на Twitter, за които е известно, че консумират много клетъчни данни.

Прекратяване на следенето на Хора

Използването на данни от приложението Twitter е пряко свързано с броя на актуализациите и емисиите в Twitter, които получавате на вашия iPhone.

Следователно трябва да можете да намалите използването на данни на вашия iPhone, като прекратите проследяването на тези, които не са свързани с интереса ви, както и на тези, които ви притесняват с несвързани туитове и информация.

Предотвратяване на видеоклипове в Twitter от автоматично възпроизвеждане

Както сигурно сте забелязали, видеоклиповете в Twitter започват да се възпроизвеждат автоматично, докато проверявате акаунта си в Twitter и известията. Следователно можете да намалите използването на клетъчни данни от Twitter на вашия iPhone, като спрете видеоклиповете от автоматично възпроизвеждане.

1. ОтвориTwitterприложение на вашия iPhone.

две. След това докоснетеАзв долния десен ъгъл на екрана.

Twitter ME Tab на iPhone

3. На следващия екран докоснетезъбно колелоикона с настройки, разположена вдясно от изображението на вашия профил (вижте изображението по-долу).

Настройки на приложението Twitter във формата на зъбно колело iCon на iPhone

Четири. След това ще видите изскачащ прозорец, докоснетеНастройкиопция в изскачащото меню.

Опция за настройки на Twitter на iPhone

мога ли да видя кой е видял страницата ми във facebook

5. На следващия екран превъртете надолу и натиснетеДанниопция, намираща се в раздела „Общи“.

Опция за настройки на данните в Twitter на iPhone

6. На екрана с данни натиснетеАвтоматично възпроизвеждане на видеоопция.

Опция за автоматично пускане на видеоклипове в Twitter на iPhone

7. На следващия екран изберете илиИзползвайте само WiFiилиНикога не пускайте видеоклиповеопция автоматично (вижте изображението по-долу).

Настройки за автоматично пускане на видеоклипове в Twitter на iPhone

В случай че изберете опцията „Никога не възпроизвеждайте видеоклипове автоматично“, видеоклиповете в Twitter няма да се възпроизвеждат автоматично, както когато сте свързани към WiFi или клетъчна мрежа.

Опцията „Използвай само WiFi“ ще запази клетъчните данни на вашия iPhone, тъй като видеоклиповете в Twitter ще се възпроизвеждат автоматично само когато сте свързани към WiFi мрежа, те няма да използват скъпите ви клетъчни данни.

Предотвратяване на зареждането на визуализации на изображения

Подобно на видеоклиповете, изображенията също могат да консумират много клетъчни данни. Следователно, друг начин за ограничаване на използването на клетъчни данни на вашия iPhone от Twitter би бил да се предотврати използването на клетъчни данни от Twitter, като се предотврати зареждането на визуализации на изображения, когато хората, които следвате в Twitter, качват изображения.

1. ОтвориTwitterприложение на вашия iPhone.

две. След това докоснетеАзв долния десен ъгъл на екрана.

Twitter ME Tab на iPhone

3. На следващия екран докоснетеЗъбно колелобутон Настройки.

Настройки във формата на зъбно колело в Twitter iCon на iPhone

Четири. След това ще видите изскачащ прозорец, докоснетеНастройкиопция в изскачащото меню.

Опция за настройки на Twitter на iPhone

5. На екрана с настройки натиснетеДанни.

Опция за настройки на данните в Twitter на iPhone

6. На екрана с данни изключетеВизуализации на изображениякато преместите превключвателя наИЗКЛпозиция (вижте изображението по-долу).

Изключете Twitter Преглед на изображения на iPhone

Когато визуализациите на Twitter изображения са изключени, ще виждате само връзките към изображения, вместо обичайните визуализации на изображения в Twitter Feeds и известия.

Макар че изключването на визуализациите на изображения може да спести клетъчни данни, може да намерите тази настройка за доста неудобна, тъй като няма да можете да виждате изображения, туитвани от тези, които следвате, освен ако не решите да кликнете върху връзката към изображението.

Свързани
  1. Как да активирам или деактивирам ‘Покажи ми първо най-добрите туитове’