Как да ограничим или спрем Facebook да използва клетъчни данни на iPhone

По-долу ще намерите стъпките за ограничаване или спиране на използването на Facebook Клетъчни данни на iPhone, в случай че се доближавате до ограничението си за данни или сте загрижени за прекомерното количество клетъчни данни, използвано от приложението Facebook на вашия iPhone.

Ограничете или спрете Facebook да използва клетъчни данни на iPhone



Ограничете / спрете Facebook да използва клетъчни данни на iPhone

Facebook беше едно от първите приложения за социални медии, които представиха функцията за автоматично възпроизвеждане на видеоклипове. Това автоматично възпроизвеждане на видеоклипове, докато потребителите проверяват акаунта си, е обвинено като една от основните причини за високото използване на данни от приложението Facebook на смартфони.



Известно е също, че приложението Facebook е постоянно заето във фонов режим, свързва се с родителските си сървъри и често актуализира и опреснява своите данни. Това означава, че Facebook ще използва вашите данни, дори когато не използвате активно приложението.

ръчно актуализиране на настройките на оператора

За щастие е възможно да спрете автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове във Facebook, за да ограничите използването на клетъчни данни от приложението Facebook. Също така можете дори напълно да спрете Facebook да използва клетъчни данни на вашия iPhone, като ограничите приложението само до WiFi мрежата на вашия телефон.



Спрете Facebook да използва клетъчни данни на iPhone

Следвайте стъпките по-долу, за да попречите на Facebook да използва клетъчни данни на вашия iPhone и да ограничите Facebook само до WiFi мрежата.

1. От началния екран на вашия iPhone натиснетеНастройки.

две. На екрана с настройки натиснетеКлетъчни.



Раздел Cellular Settings на iPhone

3. На екрана Cellular превъртете надолу и превключетеИЗКЛпревключвателят до Facebook (вижте изображението по-долу)

Bluetooth слушалки за iphone 5c

Деактивирайте клетъчните данни за Facebook на iPhone

Това напълно ще отрече Facebook от използването на клетъчни данни на вашия iPhone. Приложението Facebook на вашия iPhone ще има достъп до интернет само когато вашият iPhone е свързан с WiFi мрежа.

Въпреки че тази опция е екстремна, тя може да бъде полезна, когато сте на ограничен план за данни, когато се приближавате до вашата ограничение за данни или когато пътувате в чужбина и не искате да плащате прекомерни такси за роуминг на данни и данни.

Ограничете използването на клетъчни данни от Facebook на iPhone

Факт е, че проверката във вашия акаунт във Facebook на всеки няколко минути може да доведе до използване на данни. Както обаче беше споменато по-горе, автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове, докато проверявате акаунта си във Facebook, е една от основните причини за високото използване на данни във Facebook.

Следователно, един от най-добрите начини за намаляване или ограничаване на използването на данни, докато използвате приложението Facebook, е да деактивирате автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове във Facebook.

Предотвратете автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове във Facebook

Следвайте стъпките по-долу, за да спрете видеоклиповете във Facebook да се възпроизвеждат автоматично.

1. ОтвориFacebookприложение на вашия iPhone.

две. След това докоснетеМеню с 3 бараикона, разположена в долния десен ъгъл на екрана (вижте изображението по-долу).

Facebook 3-лентово меню iCon на iPhone

3. На следващия екран докоснетеНастройкиопция.

Раздел Facebook Settings на iPhone

Четири. След това ще видите изскачащ прозорец, докоснетеНастройки на акаунта.

Опция за настройки на акаунта във Facebook на iPhone

5. На екрана Настройки на акаунта натиснетеВидеоклипове и снимкиопция.

iphone 6s съобщения извън ред

Раздел Facebook за видео и снимки на iPhone на iPhone

6. На екрана „Видео и снимки“ докоснетеАвтоматично изпълнениеопция.

Раздел „Настройки за автоматично пускане на Facebook“ на iPhone

7. На следващия екран изберете илиСамо за WiFi връзкиилиНикога не пускайте автоматично видеоклиповеопция (Вижте изображението по-долу).

Опции за автоматично пускане на видеоклипове във Facebook на iPhone

В случай, че изберете „Само за WiFi връзки“, видеоклиповете във Facebook няма да се възпроизвеждат автоматично, докато вашият iPhone е свързан с клетъчна мрежа. Видеоклиповете обаче ще стартират автоматично възпроизвеждане веднага щом вашият iPhone е свързан към WiFi мрежа.

Изберете опцията „Никога не пускайте автоматично видеоклипове“, в случай че не харесвате видеоклиповете във Facebook Автоматично започване на възпроизвеждане.

Свързани
  1. Как да ограничите или спрете Twitter да използва клетъчни данни на iPhone

vr кутия iphone 6 plus