Как да изтриете историята на търсенето в Google Maps на iPhone

Картите на Google играят съществена роля за показване на посоките и помагат на хората да стигнат до дестинацията си, като ги насочва за най-добрия маршрут онлайн или извън линия . Подобно на родната търсачка, Google Maps запазва историята по подразбиране. Тази функция в крайна сметка помага на приложението да извлече и автоматично попълни лентата ви за търсене, за да улесни допълнително процеса. Да предположим обаче, че имате притеснения относно поверителността, можете да изберете да изтриете историята на търсенията в Google Maps на iPhone.

доверете се, че този компютър не се показва

Как да изтриете историята на търсенето в Google Maps на iPhone и Android

  1. В Google Maps Докоснете приложението си профил в горния десен ъгъл.
  2. Натисни Настройки. щракнете върху изтриване, за да премахнете конкретна история на търсенето на карти на mac
  3. Сега натиснете История на картите.
  4. За да изтриете определена карта или селективни карти, натиснете три вертикални точки изпревари го и избери Изтрий. кликнете върху изтриване, за да изчистите историята на търсенията в google maps на компютър
  5. За да изтриете всички места, натиснете три вертикални точки пред лентата за търсене в горната част на страницата.
  6. Натисни Изтриване на активност от.
  7. Избери своя предпочитан вариант. Можете също да изберете автоматично изтриване.

Как да изчистите историята на търсенията в Google Maps на компютър

  1. Отворете Google Maps на вашия компютър. Впиши се.
  2. Кликнете върху три реда подредени в горния ляв ъгъл.
  3. Превъртете до дъното на знамето и кликнете върху Активност в Карти.
  4. За да изтриете определена карта или селективни карти, щракнете върху три вертикални точки пред него и изберете Изтриване.
  5. За да изтриете всички места, щракнете върху три вертикални точки пред лентата за търсене в горната част на страницата.
  6. Кликнете върху Изтриване на активност от.
  7. Изберете предпочитания вариант. Можете също да изберете автоматично изтриване.

Отписване

Въпреки че функцията е проектирана и поддържана по подразбиране за подобряване на цялостното потребителско изживяване, някои може да я намерят като намеса в личното пространство. Въпреки че стъпките, споменати по-горе, могат да ви помогнат да запазите преживяването си по-лично, можете по-нататък да изберете деактивирайте или премахнете хронологията на Google Maps на вашите iPhone и Android устройства. Ако има допълнителна информация, която искате да потърсите, моля не се колебайте да ни попитате в раздела за коментари по-долу.



Може да искате да прочетете и тези: